Ekipe kluba
SENIORI
KOŠARKA ZA NAJMLAĐE
MLAĐI PIONIRI
KK BB Basket (Mladenovac)
KK BB Basket (Mladenovac) 2
PIONIRI
KK BB Basket (Mladenovac)
KADETI
KK BB Basket (Mladenovac)
JUNIORI
IGRAČI KLUBA
TRENERI
UPRAVA KLUBA
VESTI
GALERIJA
KOMENTARI
LINKOVI
O NAMA
KONTAKT

VESTI


:: NOVOGODIŠNJA I BOŽIĆNA ČESTITKA KLUBA 2021.27.12.2020
BB Basket novogodišnja i božićna čestitka 2020. godinaSportski klub BB Basket iz Mladenovca želi svima Srećnu Novu 2021. godinu kao i Božićne praznike. Želimo i u narednom periodu na prvom mestu puno zdravlja svima, a posle toga našoj deci, članovima kluba dobrih ocena u školi, sportskog uspeha i svega onoga što jedno dete čini srećnim.


:: NOVA BB BASKET KOŠARKAŠKA TABLA NA OTVORENOM TERENU O.Š. SVETI SAVA U MLADENOVCU.15.12.2020
BB Basket košarkaška tabla na otvorenom košarkaškom terenu O.Š. Sveti Sava Mladenovac, 14.12.2020. godineKao što smo i najavili kada smo postavili nove klupske košarkaške table u naselju 25. Maj u Mladenovcu, dana 14.12.2020. godine smo postavili novu klupsku tablu na otvorenom košarkaškom terenu pored O.Š. Sveti Sava u Mladenovcu. Stara tabla je bila propala, obruč pukao, a u duhu dobre dugogodišnje saradnje sa školom i direktorom Milisavom Tomčićem koju uvek ističemo, postavili smo novu tablu i time omogućili deci i sugrađanima da se bave košarkom i basketom. U toku je izrada i druge table na istom terenu koja je takođe propala i dotrajala, a koja će biti uskoro postavljena i na taj način teren biti osposobljen u narednih 5-6 godina svojoj nameni. Iako je kriza u celom svetu, pa i kod nas, klub je uspeo da obezbedi sredstva i ove godine uspeo mnogo terena da osposobi o čemu smo obaveštavali javnost. Nastavićemo i ubuduće sa akcijama ovoga tipa, odazivati se na pozive građana i škola, tj tamo gde ima javnih terena koje treba osposobiti (ocrtati po novim Fiba pravilima, postaviti nove table, obručeve, mrežice, itd...). Pored druge table na terenu pored O.Š. Sveti Sava koja se trenutno radi i treba da se postavi uskoro, dogovoreno je sa građanima mesne zajednice Selo Mladenovac da se postavi nova klupska tabla na terenu jer je stara propala. Apel i građanima i svim korisnicima terena da čuvaju table, tj da se ne uništavaju sa namerom jer je na žalost bilo i takvih slučajeva. U sklopu teksta je slika sa novom tablom koja je postavljena pored škole.


:: JOŠ JEDNA U NIZU AKCIJA POSTAVLJANJA KOŠARKAŠKIH TABLI I OBRUČEVA NA TERITORIJI GRADSKE OPŠTINE MLADENOVAC.17.11.2020
Novi BB Basket koševi u naselju 25. Maj u Mladenovcu, Novembar 2020. godineNakon postavljene nove klupske košarkaške table u maju mesecu ove godine u Mladenovačkom naselju Dedinje, zatim u septembru, u Mladenovačkom naselju Petar Drapšin postavljanjem dve nove košarkaške table i dva obruča sa mrežicama, kao što smo i najvljivali, obaveštavamo građane Mladenovca da smo i na otvorenom košarkaškom terenu (kod Kenija) u naselju 25. Maj u Mladenovcu postavili 2 nove klupske table i ofarbali obručeve, pa im na taj način produžili vek trajanja. Uspeli smo da obezbedimo budžet i pored teške situacije kojom je pored našeg kluba pogođena cela zemlja zbog korona virusa. Na ovaj način smo osposobili još jedan u nizu košarkaških terena na teritoriji Gradske opštine Mladenovac. Akcija koju smo započeli još pre 11 godina u cilju promocije basketa i košarke, ali i sporta uopšte je nastavljena i ove godine. Cilj ovakvih akcija je i promocija i omasovljenje kluba. Do sada je urađeno mnogo i skoro da nema otvorenog košarkaškog terena na teritoriji naše opštine, školskog trerena, fiskulturne sale... koji nismo opremili košarkaškim tablama i obručevima, i ocrtali (obeležili) po novim Fiba pravilima. Trudićemo se i ubuduće u zavisnosti od sredstava da izlazimo u susret na poziv građana i osposobljavamo košarkaške i basketaške terene njihovoj nameni. Najavljujemo još jednu akciju ovoga tipa gde će uskoro biti postavljene nove klupske table na otvorenom košarkaškom terenu pored O.Š. Sveti Sava u Mladenovcu.


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 14. I 15.11.2020. GODINE.11.11.2020
BB BasketPIONIRKE:

U 4. kolu kvalitetne ženske lige, grupa 2, naša selekcija pionirki igra utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Art Basket iz Beograda. Utakmica se igra u petak 13.11.2020. godine u Beogradu u sali O.Š. Veselin Masleša u ul. Kumodraška br. 72 sa početkom u 19:30h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 17:50h.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1 U13:

U 4. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 4, naša prva selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Mladost iz Zemuna. Utakmica se igra u nedelju 15.11.2020. godine u Zemunu u sali MOC Zmaj u ul. Autoput Beograd - Zagreb br. 18 sa početkom u 12:00h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 10:15h pre podne.


:: POBEDA MLAĐIH PIONIRA 1, PORAZI KADETA I PIONIRKI.09.11.2020
MLAĐI PIONIRI 1 U13:

U 3. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 4, naša prva selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu sa odličnom ekipom K.K. Div Basket iz Beograda i u neizvesnoj utakmici punoj preokreta uspela da pobedi favorizovanog protivnika rezultatom 61 - 56. Naša ekipa je odigrala 2 različita poluvremena. Počeli smo odlično utakmicu, ispoštovali sve dogovore pre utakmice, igra bila tečna i brza sa dosta kontranapada. Kada nismo uspeli da izvedemo kontra ili brzi napad, naši dečaci su u pozicionom napadu dobrim kretnjama bez lopte uspevali često da ugroze koš protivnika što nam je i davalo rezultata pa smo od samog strata poveli i držali rezultatsku prednost celim tokom prvog poluvremena. Druga petorka u pasareli je takođe odigrala na visokom nivou i forsirala igru koju želimo da prikažemo i negujemo što je rezultiralo našom prednošću od 10 poena na poluvremenu. Zahvaljujući dekoncentraciji naših igrača prilikom šuteva sa zicer pozicija, prednost nije bila veća. U svakom slučaju, odigrali smo odlično prvo poluvreme protiv izuzetno kvalitetnog protivnika što nas raduje i potvrđuje našu priču da je ovo generacija dečaka koja ima košarkaškog talenta, a od njih samih (rada na treningu) zavisi da li će on u budućnosti isplivati na površinu. U nastavku utakmice dolazi do opuštanja, možda i potcenjivanja, što protivnik koristi i naravno kažnjava, pa se naša prednost vrlo brzo istopila. Poslednju četvrtinu utakmice počinjemo sa zaostatkom od jednog poena zahvaljujući jako lošoj odbrani tokom treće četvrtine. Stali smo i u napadu, protivnik motivisan takvom našom igrom dobija krila i u naletu nas kažnjava. Naravno da se usled toga gubi samopouzdanje i od skoro dobijene utakmice ulazimo u neizvesnost. Protivnik i u poslednjoj četvrtini nastavlja u započetom ritmu iz treće četvrtine i sredinom poslednje četvrtine je imao prednost od 6 poena kada se i činilo da će utakmicu privesti kraju u svoju korist. Naši dečaci su tada pokazali karakter, uspeli da se vrate u igru sa nekoliko dobro odigranih napada koji su bili posledica dobre odbrane. U poslednja 3 minuta se igrao egal i na našu sreću, imali smo više snage i znanja da utakmicu pobedimo. Ne bi bilo nezasluženo i da je bila obrnuta situacija. U svakom slučaju, jedna sjajna košarkaška utakmica je viđena kod nas u sali i prava je šteta što je zabranjeno prisustvo publike zbog epidemije izazvane korona virusom i na taj način ljubitelji košarke uskraćeni za uživanje. Čestitke protivniku na velikoj borbenosti, fer i korektnoj igri, a našim dečacima na odigranom prvom poluvremnu, na borbenosti i karakteru koji su pokazali u prelomnim trenucima utakmice i što su na kraju smogli snage i imali koncentraciju da pobedimo odličnog protivnika koji sigurno ima ambicije da igra kvalitetnu ligu... Bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Div Basket 61 - 56
(18-11, 17-14, 10-21, 16-10)

Poeni: Gavrilović Milan: 21, Mateja Životić: 8, Vitomir Damnjanović: 7, Mateja Životić: 7, Strahinja Miajilović: 6, Sergej Radosavljević: 4, Marko Stepanović: 4, Tadija Šolević: 2, Filip Papić: 2.

___________________________________________________

KADETI (kvalifikacije za 2. ligu - 2. kolo):

U drugoj utakmici kvalifikacija za II ligu naša kadetska selekcija poražena je od ekipe K.K. Borča i samim tim smo izgubili svaku šansu da se plasiramo u pomenuti rang takmičenja. Utakmica je bila dinamična, atraktivna za gledanje, sa puno preokreta u prvom poluvremenu. Prva četvrtina je završena nerešenim rezultatom (25-25), dok je drugu četvrtinu protivnik dobio sa pola koša razlike (23-24). U tim trenucima igralo se veoma brzo, na veliki broj poena. Nismo uspevali da pariramo protivniku na skoku tada, obzirom na deficit naše ekipe kada su visoki igrači u pitanju, a i zagrađivanje igrača ispod našeg koša nije bilo na željenom nivou, pa smo tako i iz dobro odbranjenih napada primali poene. U drugom poluvremenu nastupamo bez energije i protivnik već u trećoj četvrtini rešava utakmicu u svoju korist. Do kraja utakmice nismo uspevali da pronađemo svoj ritam i model igre koji forsiramo od početka sezone, te je protivnik postepeno uvećavao razliku koja deluje da je i prevelika, kada se viđeno uzme u obzir. Istina, brojčano stanje nam nije bilo ništa bolje ni na ovoj utakmici u odnosu na utakmicu prvog kola kvalifikacija. Povrede nas nisu zaobišle ni ovog vikenda, pa nam je skraćena rotacija i najveći problem u ovom trenutku, a na ovoj utakmici svakako jeste bila. Bez obzira na rezultat, utakmica koju smo odigrali bila je kvalitetnija od one od prethodnog vikenda i to je bio glavni zadatak kada je ova selekcija u pitanju. Igra je bila tečnija, sa i dalje nedostacima na čijoj korekciji ćemo raditi u vremenu pred nama.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Borča 62 - 99
(25-25, 23-24, 08-23, 06-27)

Poeni: Mateja Gerasimović: 17, Nemanja Janković: 14, Vukan Nešić: 12, Novak Gavrilović: 9, Filip Cvetanović: 8, Andrija Stojanović: 2.

____________________________________________________

KADETI (kvalifikacije za 2. ligu - 3. kolo):

U poslednjoj utakmici kvalifikacija za II ligu naša kadetska selekcija poražena je od ekipe K.K. Dynamic 2 i samim tim je završila kvalifikacije bez pobede. Utakmicu smo igrali sa 8 igrača ponovo i u tome je ponovo bio najveći problem, obzirom da smo igrali protiv ekipe koja je nastupila u punom sastavu. U prvoj četvrtini smo parirali protivniku, zapravo, utakmicu smo počeli sa 02-07, međutim, kako je četvrtina odmicala tako je i naš nivo energije opadao. U drugoj četvrtini doživljavamo i totalni kolaps kada je igra u pitanju. Sveli smo se na pozicione napade u kojima se nismo kretali, sa 5 igrača spolja, apsolutno nikakvu šansu za poentiranje nismo imali, osim šuteva iz neizgrađenih pozicija. U toj četvrtini protivnik je rešio utakmicu u svoju korist, obzirom da je ukupnu razliku na poluvremenu podigao na 29 poena (53-24). Posle odmora na poluvremenu, naši igrači su izašli znatno motivisaniji. Zadatak nam je bio da pobedimo protivnika makar u jednoj četvrtini na utakmici, bez obzira na posledice u vidu opterećenosti ličnim greškama, pre svega. Agresivnom igrom u odbrani naterali smo protivnika na veoma velii broj grešaka u napadu, kao nikad ranije na utakmici, a dobrim trčanjem u kontranapad i kvalitetnom realizacijom smo uspevali da stignemo do nekih brzih poena, što i jeste prepoznatljiva igra kada je naša ekipa u pitanju. Najbliže što smo uspeli da priđemo protivniku jeste 14 poena razlike, ali nažalost, nismo imali energije za nešto više. U četvrtoj četvrtini se, takođe, dogodio pad u igri, ali je bio značajno manji nego onaj iz druge četvrtine, kada smo gotovo statirali na terenu. Utakmicu rezultatski završavamo ubedljivim porazom, ali sa dobijenim drugim poluvremenom što je iz perspektive karaktera i borbenosti, svakog igrača koji je nastupio na utakmici, za nas veoma značajno. Ovo jeste bila poslednja utakmica u kvalifikacijama za II ligu, te će naša ekipa nastaviti takmičenje u Regionalnoj ligi. Takođe, veoma je bitno pomenuti, da je ovo najbolja utakmica koju smo odigrali od sve tri utakmice koje smo igrali u kvalifikacionom ciklusu. Iz perspektive rezultata, ta priča deluje jalovo, međutim, kao što smo napomenuli, ekipa se nalazi u velikim problemima kada je roster u pitanju, pa borba koja je viđena i nivo igre je u određenim trenucima bio veoma dobar. Momci su ohrabreni načinom igre i uspehom tih malih zadataka u igri koje smo uspevali da rešimo, pa je dobra takmičarska osnova ostvarena na ovim utakmicama. Nadamo se brzom oporavku svih povređenih i bolesnih igrača i nestrpljivo očekujemo nastavak takmičenja, kada ćemo u kompletnom sastavu nastupiti i videti koliko može ova ekipa.

Rezultat utakmice: K.K. Dynamic 2 - K.K. BB Basket 87 - 65
(21-16, 32-08, 07-20, 17-21)

Poeni: Vukan Nešić: 26, Mateja Gerasimović: 16, Nemanja Janković: 14, Filip Cvetanović: 6, Andrija Stojanović: 5.

___________________________________________________

PIONIRKE:

U 3. kolu kvalitetne lige za pionirke, grupa 2, naša ekipa odigrala je utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Radnički i nažalost zabeležila poraz od favorizovanog protivnika rezultatom 37-101. Utakmica je, može se reći, rešena već u uvodnim minutima gde naša ekipa gotovo celu prvu četvrtinu nije uspela da postigne pogodak, dok je ekipa Radničkog na izuzetno lak način kažnjavala svaki naš neuspeli napad i iz kontranapada postizala lagane poene. Rezultat prve četvrtine bio je 02-34 i nagoveštavao je kako će se razvijati dalji tok utakmice. Uprkos tome što u ostalih tri četvrtine razlika nije bila toliko drastična kao u prvoj, igra i celokupni utisak na terenu se nije mnogo promenio. Ekipa Radničkog je prosto pretrčala našu ekipu i faktički nije ni bila prinuđena da postavlja pozicione napade. Održali su nam čas košarke ali i borbenosti, požrtvovanosti za svaku loptu uprkos činjenici da su imali ogromnu rezultatsku prednost. Naše devojčice se bukvalno ceo meč nisu spuštale u odbrambeni košarkaški stav, nisu uspevale da uhvate gotovo ni jedan defanzivni skok, a povrh svega napravili smo samo 7 faulova za celu utakmicu što govori koliko laganih poena je protivnik pogodio na ovoj utakmici, što je nedopustivo za ovaj nivo takmičenja. Moramo shvatiti da je za svaki uspeh neophodna i velika količina odricanja, bolji rad i pružanje maksimuma, kako u košarci tako i u životu. Protivniku čestitamo na pobedi, fer i korektnoj igri a našim devojčicama želimo da u nastavku takmičenja ostave mnogo bolji utisak na terenu.

Rezultat utakmice: Ž.K.K. BB Basket - Ž.K.K. Radnički 37-101
(02-34, 11-18, 09-22, 15-27)

Poeni: Milica Andrejić: 15, Lena Mitrović: 7, Đurđa Ivanović: 6, Elena Milanović: 4, Magdalena Andrejić: 3, Sofija Dvoštanski: 2.


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 07. I 08.11.2020. GODINE.03.11.2020
BB BasketPIONIRKE:

U 3. kolu kvalitetne ženske lige, grupa 2, naša selekcija pionirki igra utakmicu sa ekipom K.K.Ž. Radnički iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 08.11.2020. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 18:15h. Na žalost, zbog epidemiološke situacije, utakmica se igra BEZ PRISUSTVA PUBLIKE, pa molimo sve da to i poštuju.

_____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1 U13:

U 3. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 4, naša prva selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Div Basket iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 07.11.2020. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 19:20h. Na žalost, zbog epidemiološke situacije, utakmica se igra BEZ PRISUSTVA PUBLIKE, pa molimo sve da to i poštuju.

_____________________________________________________

KADETI:

U 2. kolu kvalifikacija za 2. ligu, grupa 5, naša kadetska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Borča iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 07.11.2020. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 17:20h. Na žalost, zbog epidemiološke situacije, utakmica se igra BEZ PRISUSTVA PUBLIKE, pa molimo sve da to i poštuju.


U 3. kolu kvalifikacija za 2. ligu, grupa 5, naša kadetska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Dinamik 2 iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 08.11.2020. godine u Beogradu u Dinamik Areni u ul. Dunavska br. 62 sa početkom u 13:30h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 11:50h pre podne.


:: POBEDA MLAĐIH PIONIRA, PORAZI OSTALIH KLUPSKIH SELEKCIJA.02.11.2020
Mlađi pioniri U13, BB Basket - Surčin, 01.11.2020. godineMLAĐI PIONIRI 1 U13:

U 2. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 4, naša prva selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. Surčin Dobanovci 2 iz Beograda. Naši dečaci su zabeležili prvu prvenstvenu ovosezonsku pobedu i na najbolji mogući način uspeli da se vrate u kolosek posle poraza na produžetke prošli vikend u neizvesnoj utakmici protiv ekipe K.K.Kolubara LA 2003 na domaćem terenu. Od samog početka utakmice su naši dečaci zaigrali dobro i praktično već u prvoj četvrtini nagovestili pobednika ove utakmice kada je bio rezultat 16 - 04. Protivnik je perspektivna ekipa koja je mlađa godinu dana od naše što je u ovom uzrastu velika razlika. Trenutno je kvalitet na strani naše ekipe i naši dečaci su to i na terenu pokazali nadigravši protivnika u svim košarkaškim elementima ne dovodivši pobedu ni jednog trenutka u pitanje. Pored pobede koja je sigurno bitna i došla u pravom trenutku zbog motivacije i daljeg rada ekipe, bilo je i stvari na koje moramo obratiti pažnju u narednom periodu i koje moramo korigovati. Sigurno da je jedna od njih i velika oscilacija u igri i koncentracija koja nam opada tokom igre. U utakmicama protiv košarkaški kvalitetnijih ekipa i gde odlučuje jedna dobra ili loša odluka ćemo imati problem. Dečaci imaju talenta i košarkaškog potencijala koji će uz kvalitetan rad na treningu isplivati na površinu. Čestitke protivniku na fer i korektnoj igri, a našim dečacima na pobedi, bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. Surčin Dobanovci 2 - BB Basket 21 - 47
(04-16, 07-12, 03-11, 07-08)

Poeni: Milan Gavrilović: 10, Vuk Janošević: 10, Filip Papić: 7, Tadija Šolević: 6, Vitomir Damnjanović: 6, Mateja Životić: 4, Strahinja Mijailović: 2, Miloš Đurić: 2.

____________________________________________________

PIONIRI 1 U15:

U 2. kolu kvalifikacija za 2. ligu, naša pionirska selekcija je odigrala utakmicu sa ekipom O.K.K. Beograd i tom prilikom ubedljivo poražena rezultatom 81 - 36. Protivnik je kvalitetna ekipa, fizički dosta dominantnija u odnosu na našu i u ovom trenutku dosta kvalitetnija od nas, posebno taktički, što su i pokazali na terenu. Od samog starta su bili jako motivisani za razliku od nas, imali veću volju i želju, pored kvaliteta, što se i od samog starta odrazilo na rezultat, pa je protivnik već u ranoj fazi utakmice stekao osetniju rezultatsku prednost koju je uvećavao iz minuta u minut. Nije nikako dobro što je protivnik bio motivisaniji i imao veću volju i želju. Poene koje su naši dečaci postigli su bili na individualni kvalitet što nije loša stvar, ali se taj individualni kvalitet mora uklopiti u ekipu i timskom igrom i saradnjom podizati nivo igre na viši nivo, kako u fazi napada tako i u fazi odbrane. U svakom slučaju, ostaje nam da dobrim radom na treninzima ispravljajmo greške, podižemo nivo igre i trudimo se da budemo bolji. Više je pozitivnih stvari bilo na ovoj utakmici, nego na prethodnoj koju smo takođe izgubili, ali sa manjom razlikom. Čestitke protivniku koji se ovom pobedom kvalifikovao u 2. ligu. Mi ovim porazom nastavljamo takmičenje u regionalnoj ligi i u narednom periodu čekamo grupu i protivnike sa kojima ćemo se boriti za što bolji plasman u ovom takmičenju.

Rezultat utakmice: O.K.K. Beograd - K.K. BB Basket 81 - 36
(22-08, 17-12, 22-06, 20-10)

Poeni: Vojkan Stanković: 15, Andrija Radošević: 7, Petar Luković: 6, Konstantin Milošević: 5, Mihailo Pavković: 3.

___________________________________________________

PIONIRKE:

U 2. kolu kvalitetne lige za pionirke, grupa 2, naše devojčice su odigrale utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Borac Zemun i nažalost zabeležile drugi poraz u ovosezonskom takmičenju. Rezultet utakmice bio je 46-45. Kao što i sam rezultat govori, ovo je bila izuzetno teška utakmica sa mnogo oscilacija i na momente nelogičnih poteza u igri naše ekipe. Utakmicu smo počeli na nedopustiv način, rezultatom 8-0 za domaćina i čini se da je taj loš početak odredio dalji tok utakmice. Iz nekog razloga u ekipu se uvukao nepotreban strah koji je doveo do velikog broja izgubljenih lopti, nervoze u igri i promašenih otvorenih šuteva. U nastavku utakmice, ekipa Borca, iako fizički inferiorna u odnosu na naše visoke igrače, uspevala je konstantno da održava od 6 do 10 poena prednosti, dok se na poluvreme otišlo sa zaostatkom od 12 poena. Nakon obavljenog razgovora, uprkos velikom broju grešaka i izuzetno lošoj individualnoj odbrani, treći period utakmice završen je u našu korist pa samo sa minusom od 6 poena ušli u poslednju četvrtinu. Umesto da iskoristimo taj nalet i potpuno preokrenemo rezultat, prvih 5 minuta poslednje četvrtine smo prespavali i baš kao u prvom poluvremenu, odlučili se za veliki broj neuspešnih individualnih akcija i potpuno nerezonskih šuteva sa poludistance koje protivnik nije umeo da kazni. U poslednjim minutima utakmice smo ubrzali igru, promenili način odbrane i stigli u situaciju da u poslednjih 8 sekundi utakmice uđemo u neizvesnu završnicu koja je izgubljena isključivo našom greškom i velikom dekoncentracijom cele petorke koja nije ispoštovala dogovor sa time out-a. Poraz koji je teško pao ekipi, ali i poraz iz koga izlazimo znatno iskusniji i po svemu sudeći motivisaniji za dalji rad i napredak. Pohvale ekipi za pokazanu želju i borbenost, kao i samokritičnost koja nam je falila u prethodnom periodu. Čestitke protivniku na fer i korektnoj igri, a našim devojčicama na vidljivom napretku, motivaciji i boljem radu na treninzima.

Rezultat utakmice: Ž.K.K. Borac Zemun – BB Basket 46 - 45
(12-04, 13-09, 15-21, 06-11)

Poeni: Milica Andrejić: 20, Elena Milanović: 12, Lena Mitrović: 8, Đurđa Ivanović: 3, Nina Živković: 2.


___________________________________________________

KADETI:

U prvom kolu kvalifikacija za 2. ligu, kadetska selekcija je poražena od ekipe K.K. Slodes ubedljivom razlikom. Utakmicu smo počeli solidno. Na visok ritam protivnika smo odgovorili pogođenim šutevima za 3 poena, koji su nas i održavali u igri gotovo čitavu četvrtinu. Obzirom da je na ovoj utakmici nastupilo samo 8 igrača kadetske selekcije, skraćena rotacija rostera dovela je do toga da izgubimo identitet u igri kroz četvrtinu i u završnim minutima padnemo, te dozvolimo protivniku da poentira iz veoma lakih pozicija i tako preokrene rezultat u svoju korist, koji se na kraju progresivno uvećavao. Glavne karakteristike naše ekipe su svakako agresivnost u odbrani, mogućnost preuzimanja svih pozicija, kao i brzi napadi, pa i pristojni procenti šuta. Usled specifičnosti gde kadetska ekipa igra bez igrača na poziciji 5, sistem igre je doživeo značajnu promenu, na koju se igrači još uvek privikavaju. Problem neuigranosti svakako postoji, pa je produkcija igrača koji nisu imali tako značajne uloge u prethodnim sezonama još uvek na niskom nivou, obzirom na tremu koju veća odgovornost u igri nosi sa sobom. U svim ostalim četvrtinama protivnik nas je pretrčao i to je bio osnovni izvor poena kada su oni u pitanju. Mi smo našu igru igrali u naletima u toku utakmice i to nije dovoljno bilo za pariranje protivniku koji je igrao u punom sastavu, pa je tako i razlika rasla iz četvrtine u četvrtinu. Problemi sa kojima se susreće kadetska selekcija su mnogobrojni. Prvenstveno se to odnosi na povrede igrača i opravdana odsustva. Izgovora za ovakav rezultat na gostujućem terenu kadetska selekcija ima na pretek, međutim, igrači su pokazali veliku borbu do samog kraja utakmice, bez obzira na rezultat i situaciju, što je znak karaktera koji raduje. Svakako, već sledećeg vikenda nas očekuju još dve veoma značajne utakmice kada je plasman u 2. ligu u pitanju, pa ćemo naše probleme i nedostatke u igri morati veoma brzo da prikrijemo i umanjimo.

Rezultat utakmice: K.K. Slodes - K.K. BB Basket 91 - 63
(20-13, 27-19, 25-13, 19-18)

Poeni: Mateja Gerasimović: 27, Vukan Nešić: 15, Nemanja Janković: 10, Andrija Stojanović: 7, Filip Cvetanović: 4.


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 31.10 I 01.11.2020. GODINE.29.10.2020
BB Basket - MladenovacPIONIRKE:

U 2. kolu kvalitetne ženske lige, grupa 2, naša selekcija pionirki igra utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Borac iz Zemuna. Utakmica se igra u petak 30.10.2020. godine u Zemunu u sali Saobraćajno tehničke škole u ul. Cara Dušana br. 262 sa početkom u 20:30h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 18:30h.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1 U13:

U 2. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 4, naša prva selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Surčin Dobanovci 2 iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 01.11.2020. godine u Beogradu (Boljevci) u sali O.Š. Branko Radičević u ul. Braće Kokar br. 5 sa početkom u 12:15h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 10:15h pre podne.

____________________________________________________

PIONIRI 1 U15:

U 2. kolu kvalifikacija za 2. ligu, grupa 2, naša prva pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom O.K.K. Beograd iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 31.10.2020. godine u Beogradu u Hali Radivoj Korać u ul. Zdravka Čelara br. 12 sa početkom u 18:20h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 16:30h.

_____________________________________________________

KADETI:

U 1. kolu kvalifikacija za 2. ligu, grupa 5, naša kadetska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Slodes iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 31.10.2020. godine u Beogradu u Hali Slodes u ul. Borska br. 92f sa početkom u 11:20h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 09:40h pre podne.

:: PORAZI SVE TRI KLUPSKE SELEKCIJE NA OTVARANJU SEZONE 2020/2021.29.10.2020
Mlađi pioniri 2 (2009.2010. godište) BB Basket, sezona 2020,2021MLAĐI PIONIRI 1 U13:

U 1. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 4, naša prva selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. Kolubara LA 2003 iz Lazarevca i u neizvesnoj utakmici na kraju i posle produžetaka poražena rezultatom 67 - 60. Loše smo počeli utakmicu, dozvoljavali protivniku da individualnim akcijama rešava napade, dakle, jako loša timska odbrana skoro celim tokom utakmice i jedan od glavnih razloga poraza na ovoj utakmici. Defanzivni skok je takođe jedan od elemenata igre koji je na početku loše funkcionisao. Protivnik je košarkaški školovana ekipa koja ima odlične pojedince, a pri tome su i fizički dominantniji od nas, što je rezultiralo ranim vođstvom protivnika od 10-ak poena razlike koje su većim tokom utakmice i držali. Slično je i druga petorka u pasareli odigrala pa je protivnik na poluvremenu utakmice imao prednost od 8 poena. U nastavku smo dosta bolje zaigrali što se nije toliko rezultatski videlo u 3. četvrtini, ali taj neki elan i ritam smo zadržali i u poslednjoj četvrtini, uspeli da zaustavimo ofanzivni skok protivnika uz pogođene neke teške šuteve, a plod takve igre je bio rezultatsko vraćanje u utakmicu. Zahvaljujući velikoj borbenosti i motivaciji svih igrača uspeli smo da izborimo produžetak gde smo imali psihološku prednost, ali na žalost, nismo imali dovoljno snage i koncentracije da pobedimo utakmicu na kraju. Pored poraza, dečaci su odigrali jednu dobru utakmicu, pokazali karakter protiv odlične ekipe i mi u klubu nismo nezadovoljni ishodom ove utakmice kada se uzmu u obzir gore napisane stvari. Naravno, bilo je i dosta stvari na kojima moramo da radimo i popravljamo ih, ali dečaci imaju dosta potencijala i uz redovne dolaske na treninge i dobar rad, sigurno će doći i napredak i bolji rezultati. Sve čestitke akterima ove utakmice, tj igračima obe ekipe koji su odigrali dobru utakmicu i pokazali visoko košarkaško znanje. Bilo je uživanje gledati decu obe ekipe kako igraju, bore se, izgaraju na terenu, itd...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K.Kolubara LA 2003 60 - 67
(11-16, 10-13, 16-15, 20-13, 13-10)

Poeni: Milan Gavrilović: 17, Marko Stepanović: 17, Uroš Gudović: 13, Mateja Životić:4, Vitomir Damnjanović: 3, Strahinja Mijailović: 3, Filip Papić: 2, Miloš Đurić: 1.

___________________________________________________

PIONIRI 1 U15:

U 1. kolu kvalifikacija za 2. ligu, grupa 2, naša prva pionirska selekcija je odigrala utakmicu sa ekipom Š.K.K. Zvezdara 2 iz Beograda na domaćem terenu i tom prilikom poražena rezultatom 79 - 61. Sa velikim oscilacijama su naši dečaci odigrali ovu utakmicu, počeli loše i dozvolili protivniku da povede sa 10:0 bez napravljenog faula. U nastavku smo uspeli da koliko-toliko pronađemo igru i u jednom trenutku se rezultatski približimo protivniku, ali odnos prema igri, odgovornost u odbrani, kako individualnoj tako i kolektivnoj, na ovoj utakmici nije postojala. Obzirom na prilično loš rad trenutno na treninzima kada je ova selekcija u pitanju i ne čudi ovakav ishod. Trudimo se da to ispravljamo, ali to direktno zavisi od igrača i moraju da shvate da se trening radi sa 100 procenata svojih mogućnosti, a ne sa 20 - 30 - 40. Kada se promeni pristup treningu od strane igrača sigurno je da će biti i napredak veći. Ekipa poseduje određeni talenat i potencijal, ali se on može materijalizovati isključivo kroz kvalitetan rad na treningu. Svi igrači su dobili priliku da igraju, a minutaža je raspoređena ravnomerno na sve igrače. Nakon rezultatskog priključka sredinom utakmice, opet je nastupio period loše igre i dekoncentracije, što je protivnik iskoristio da se ponovo rezultatski odvoji i mirno privede utakmicu kraju sa ubedljivom pobedom. Čestitke protivniku na pobedi, a našim igračima je poruka poslata kroz gore napisani tekst...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - Š.K.K. Zvezdara 2 61 - 79
(19-25, 15-14, 11-22, 16-18)

Poeni: Ognjen Nedeljković: 22, Mihailo Pavković: 15, Petar Stevanović: 7, Aleksandar Petrović: 4, Rastko Burdelj: 3, Petar Luković: 3, Andrija Radošević: 2, Vojkan Stanković: 2, Vasilije Stepić: 2, Danilo Radenović: 1.

___________________________________________________

PIONIRKE:

U 1. kolu kvalitetne lige za pionirke, grupa 2, naše devojčice su odigrale utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Vizura 2 iz Beograda i nažalost ostvarile prvi poraz u novoj sezoni. Rezultat utakmice je bio 42-113. Odnos kvaliteta dveju ekipa jasno je oslikan u krajnjem rezultatu utakmice. Naša ekipa je uspela da pruži ozbiljniji otpor protivniku u prvoj četvrtini, da bi se kasnije nedostatak svežine prouzrokovan neredovnim dolascima na treninge odrazio i na sam rezultat. Gosti su nas u bukvalnom smislu pretrčali i najveći broj poena postigli iz laganih kontra napada, ali i dekoncentracije i loše komunikacije u odbrani. Uprkos porazu, možemo uočiti i dosta pozitivnih stvari u igri naše ekipe kao i vidljiv napredak u određenim segmentima igre. Za pohvalu je i velika borbenost cele ekipe na ovoj utakmici i sigurni smo da će predanim radom i zalaganjem napredak biti jos značajniji, a samim tim i dolazak boljih rezultata.

Rezultat utakmice: Ž.K.K. BB Basket- Ž.K.K. Vizura 2 42 - 113
(10-20, 11-25, 16-29, 05-39)

Poeni: Milica Andrejić: 19, Elena Milanović: 10, Lena Mitrović: 7, Đurđa Ivanović: 5, Sofija Dvoštanski: 1.


:: AKCIJA POSTAVLJANJA KOŠARKAŠKIH TABLI i OBRUČEVA NA TERITORIJI GRADSKE OPŠTINE MLADENOVAC NASTAVLJENA I U 2020. GODINI.25.09.2020
BB Basket table (postavljene nove), košarkaški teren u naselju Petar Drapšin, 24.09.2020. godNakon postavljene nove klupske košarkaške table u maju mesecu ove godine u Mladenovačkom naselju Dedinje, na još jednom košarkaškom terenu smo postavili dve košarkaške table, dva obruča sa mrežicama i time omogućili deci i ostalim sugrađanima da se bave rekreativno i profesionalno košarkom i basketom. Uspeli smo da obezbedimo budžet i pored teške situacije kojom je pored našeg kluba pogođena cela zemlja zbog korona virusa. Na ovaj način smo osposobili još jedan u nizu košarkaških terena na teritoriji Gradske opštine Mladenovac. Akcija koju smo započeli još pre 11 godina u cilju promocije basketa i košarke, ali i sporta uopšte je nastavljena i ove godine. Cilj ovakvih akcija je i promocija i omasovljenje kluba. Do sada je urađeno mnogo i skoro da nema otvorenog košarkaškog terena na teritoriji naše opštine, školskog trerena, fiskulturne sale... koji nismo opremili košarkaškim tablama i obručevima, i ocrtali (obeležili) po novim Fiba pravilima. Trudićemo se i ubuduće u zavisnosti od sredstava da izlazimo u susret na poziv građana i osposobljavamo košarkaške i basketaške terene njihovoj nameni. Najavljujemo još jednu akciju ovoga tipa gde će uskoro biti postavljene nove klupske table na košarkaškom terenu u naselju 25. Maj u Mladenovcu (Kod Kenija). Klub se posebno zahvaljuje trenerima koji rade u klubu (Preradović Dušanu i Pupovac Nikoli) kao i meštanima naselja Petar Drapšin u Mladenovcu koji su pomogli da se postavi tabla. Na slici u prilogu teksta se nalaze klupski treneri koji su pomogli postavljanje tabli, kao i slike starih dotrajalih tabli koje su zamenjene novim klupskim.Prezentacije ostalih klubova
Portal Košarkaškog Saveza Srbije


Registar igraca KSS


Takmičenja Košarkaškog Saveza Srbije


Oficijelni web sajt svetske košarkaške organizacije (FIBA)


Udruženje Košarkaških Trenera Srbije (UKTS)


Copyright © 2007 KSB. Sva prava zadržana.
Powered by eVision.